Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΩΝΑΦ-ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Η ΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ Η ΠΙΕΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ της 13χρονης ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΜΠΑΝΤΙΚΗ Μαθήτριας του Ωδείου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας από την τάξη της κ. Ανδρέιας Διδασκάλου που απέσπασε το 1ο Πρώτο Βραβείο του 9ου Πανελλήνιου Παιδικού Διαγωνισμού Τραγουδιού Καρδίτσας.

Ακόμη μία μαθήτρια του Ω.Ν.Α.Φ. η Αναστασία Πιερία, μόλις 9 ετών, επίσης μαθήτρια της κ. Α. Διδασκάλου, μετά την πρόκρισή της, έφτασε μέχρι τον τελικό γύρο και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια για τις επιδόσεις της.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα Θεσσαλίας την Κυριακή 26 Απριλίου 2009 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματoθεάτρου Καρδίτσας. Πρόκειται για τον 9ο Πανελλήνιο Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού, που γίνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό αλλά και μια κορυφαία μουσική εκδήλωση .

Οι συμμετοχές των διαγωνιζομένων παιδιών στον 9ο Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακές. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό έφτασαν τις 175,απο τις οποίες για την τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν 36 παιδιά, εκπροσωπώντας διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Αττική, τα Τρίκαλα, τον Βόλο, τα Κουφάλια, τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, τις Σέρρες, την Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Ρόδο, την Ραφήνα, από Σοφάδες και από την Καρδίτσα.

O Διαγωνισμός περιελάμβανε τρεις Κατηγορίες ανάλογα της ηλικίας των παιδιών.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από εξέχουσες μορφές της μουσικής και συγκεκριμένα από τους : Γιώργο Γιάκα- Τενόρος Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Κατερίνα Κούβελου- Διευθύντρια του Δ.Ω.Κ, Δημήτρη Μπάση- Τραγουδιστή, Νίνα Καλούτσα- Σοπράνο, Σοφία Καγιά- Μέτζο Σοπράνο, ως μέλη.

Σ’ αυτόν τον διαγωνισμό έλαβαν μέρος η Ευανθία Μπαντίκη και η Αναστασία Πιερία όπου για την ερμηνεία τους και την σκηνική παρουσία τους απέσπασαν εξαιρετικές διακρίσεις και άριστες κριτικές από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού.


Συγκεκριμένα στη Β’ Κατηγορία, διαγωνίστηκαν 23 παιδιά από όλη την Ελλάδα, και η Μπαντίκη Ευανθία πήρε το 1o Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ με το τραγούδι

«Σ΄ όποιον αρέσουμε» Μουσική : Γιώργος Χατζηνάσιος

Στίχοι Νίνα Νικολακοπούλου


Η Αναστασία Πιερία, προκρίθηκε και έφτασε στον τελικό γύρο, στην Α’ κατηγορία με το τραγούδι «Όνειρο παιδιών» Μουσική Στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας κος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θ. ΝΙΚΟΥ και η Διευθύντρια του Δ.Ω.Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΒΕΛΟΥ ανέφεραν τα εξής:

Η αξία του Διαγωνισμού αποδεικνύεται από το ότι κάθε φορά αυξάνεται το ενδιαφέρον των παιδιών από όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στο διαγωνισμό . Αυτό μεγαλώνει τον ανταγωνισμό και κάνει πιο δύσκολη την τελική επιλογή των υποψηφίων, αλλά συγχρόνως ανεβάζει την ποιότητα του διαγωνισμού . Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και την συμπαράσταση των γονιών τους , προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους , γιατί γνωρίζουν ότι κάνουν τα πρώτα επίσημα βήματα στο χώρο του τραγουδιού και μια καλή παρουσία , που μεταφράζεται σε βραβείο , δημιουργεί τις προοπτικές για μια πετυχημένη πορεία στο τραγούδι .

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να παρακινηθούν τα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική και να εξοικειωθούν μ’ αυτήν. Το βραβείο δεν είναι ο αποκλειστικός τους στόχος αλλά είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών τους για αυτοβελτίωση και μια ηθική ικανοποίηση .

Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί κίνητρο για τα άλλα παιδιά να μπουν στο χώρο της μουσικής . Κι αυτό είναι καλό γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η μουσική δημιουργεί έναν άνθρωπο ευγενικό , ευαίσθητο και ηθικό . Να μην ξεχνάμε τη σημασία που έδιναν και οι αρχαίοι Έλληνες στη μουσική , την οποία θεωρούσαν ως ένα από τα βασικά μαθήματα των νέων .

Κλείνοντας συγχάρηκαν και ευχήθηκαν επιτυχίες στα παιδιά και ευχαρίστησαν τα μικρά ταλέντα για τις όμορφες μουσικές στιγμές που χάρισαν σ΄όλο το ακροατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: